İşyeri Hekimliği Eğitimi
İŞYERİ HEKİMLİĞİ
Yeni Uzman Akademi İş Sağlığı Ve Güvenliği Kursu olarak ülkemizin farklı bölgelerinde eğitim faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz. Eğitim faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz illerin başında da Ankara gelmektedir.
Yeni Uzman Akademi İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitim Kurumu olarak İş Sağlığı Ve Güvenliği C – B –A sınıfı eğitimleri başta olmak üzere, İşyeri Hekimliği (İYH), Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TMGD), İlk Yardım Eğitimi, Hijyen Eğitimi, İşe Başlama Eğitimleri ile Ankara’da da eğitimlerimize pandemi döneminde de online olarak devam etmekteyiz.
Yeni Uzman Akademi İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitim Merkezinin tüm kursları ile ilgili bizlere (0312)9114363 numaralı telefon üzerinden ulaşabileceğiniz gibi, bilgi@yeniuzmanakademi.com e-posta adresinden de ulaşabilirsiniz. Ayrıca internet sitemizin ana sayfasında bulunan formu doldurup göndermeniz halinde Yeni Uzman Akademi Eğitim Departmanı sizlerle iletişime geçerek eğitimlerimiz hakkında gerekli tüm bilgileri sunacaklardır.
İş Sağlığı Ve Güvenliği Nedir?
İşyerlerinde, işin yürütülmesi esnasında ortaya çıkabilecek her türlü tehlikeden ve sağlığa zarar verebilecek risk etmenlerinden, çalışanları korumak ve onlara daha iyi bir çalışma ortamı sağlayabilmek amacı ile yapılan bilimsel ve sistemli çalışmalardır.
İşyeri Hekiminin İş Sağlığı Ve Güvenliği Uygulamalarındaki Rolü Nedir?
İşyeri Hekimlerinin, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri kapsamında bazı görevleri vardır. İşyeri Hekimleri; Rehberlik, Risk değerlendirmesi, Sağlık gözetimi, Eğitim, bilgilendirme ve kayıt görevlerini yerine getirerek işyerlerindeki personelin meslek hastalıklarından ve çeşitli risk etmenlerinden korunmasını sağlarlar. İşyeri Hekimleri, İşyeri Hemşireleri, İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanları ile koordineli olarak çalışırlar.
Kimler İşyeri Hekimi Eğitimi Alabilir?
Türkiye’deki üniversitelerin Tıp Fakültelerinden mezun olan hekimler ve yurtdışından mezun olup diploması YÖK onaylı olan hekimler Aile, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yetkilendirilmiş eğitim merkezlerinden gerekli eğitimleri alıp, ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda başarılı olduktan sonra işyeri hekimi olabilir.
İşyeri Hekimi Eğitimi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?
Diploma
Nüfus Cüzdanı
Fotoğraf
Kurs Başvuru Dilekçesi
İşyeri Hekimliği Eğitimleri Süreci Nasıldır?
İşyeri hekimi eğitimleri;
90 saat Yeni Uzman Akademi’nin eğitim portalı üzerinden uzaktan asenkron eğitim,
90 saat Yeni Uzman Akademi’nin eğitim salonlarında alanında uzman olan eğitimciler rehberliğinde yüz yüze eğitim,
40 saat Yeni Uzman Akademi’nin kadrosunda yer alan işyeri hekimlerinin gözetiminde işyeri hizmeti sunulan işyerlerinde pratik eğitim (staj) eğitimi olarak yapılmaktadır.
Pandemi Döneminde ise,
90 saat Yeni Uzman Akademi’nin eğitim portalı üzerinden uzaktan asenkron eğitim,
90 saat Yeni Uzman Akademi’nin eğitim portalı üzerinden her biri alanında uzman olan eğitimciler rehberliğinde online eğitim,
40 saat Yeni Uzman Akademi’nin kadrosunda yer alan işyeri hekimlerinin gözetiminde işyeri hizmeti sunulan işyerlerinde pratik eğitim (staj) eğitimi olarak yapılmaktadır.
İşyeri Hekimliği Sınav ve Belgelendirme Süreci Hakkında Bilgi Verir misiniz?
İşyeri hekimi adayları Yeni Uzman Akademi’de eğitimlerini başarı ile tamamladıktan sonra Aile, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının görevlendirmesi ile ÖSYM tarafından yapılan İSG – İşyeri Hekimliği Sınavlarından yeterli puanı alarak başarılı sayılırlar.
Sınavlardan başarılı olan İşyeri Hekimlerinin İsimleri İSG Kâtip Uygulamasında Aile, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca ‘‘profesyoneller’’ sayfasına eklenerek hekimlerin e – belge sahibi olması sağlanır. Ayrıca İşyeri Hekimlerinin İşyeri Hekimlik belgeleri posta yoluyla da adresine gönderilir. İşyeri Hekimlerinin İSG Kâtip uygulamasında isimlerinin aktif hale gelmesi görev almaları için yeterlidir.